Novosti

natrag

Edukacija o sigurnosti na internetu

U organizaciji Informatičkih servisa i Plavog tima, održane su edukacije o sigurnosti na internetu s ciljem podizanja razine znanja i svijesti o opasnostima na internetu te sigurnosti u području informatičke tehnologije. Voditelj edukacija bio je Vlatko Denisov, Vodeći stručnjak sigurnosti informacijskih sustava.

Teme edukacija bile su slijedeće:

  • Porast cyber opasnosti;
  • Sigurnost mobilnih uređaja;
  • Ransomware as a Business;
  • Načini Cyber napada na kompanije.

Neka od pitanja kojima su se radionice bavile , uključivala su slijedeća:

Smatrate li da znate sve o sigurnom surfanju internetom? Sigurni ste da su podaci vašeg mobilnog bankarstva vidljivi samo vama? Pin vaše bankovne kartice čuvate u novčaniku? Mislite li da je sadržaj objavljen na društvenim mrežama uistinu vidljiv samo vašim prijateljima? Spajanje na prvu otvorenu wi-fi mrežu je često nužno, no s kojim posljedicama?

Održane edukacije privukle su veliki broj zainteresiranih kolega iz cijele INA Grupe, a onima koji nisu bili u mogućnosti osobno prisustvovati, sudjelovanje je bilo omogućeno putem WebEx aplikacije.
Bilo je ukupno 740 prijava za neki od ponuđenih termina edukacija (od čega 284 individualne prijave), 463 zaposlenika su osobno prisustvovala predavanjima, dok je njih 277 predavanja pratilo preko WebExa.
Aktivnim sudjelovanjem na minimalno dvije edukacije (fizički ili WebEx) te točnim odgovorima na kviz znanja, koji je pokrenut po završetku edukacija, sudionici su imali mogućnost osvajanja vrijednih nagrada: deset USB stickova, dva mobitela Samsung Galaxy J5 i Sony Play Station 4.
Odlična posjećenost ovih predavanja samo je jedan od pokazatelja da se kolege sve više okreću sigurnosnim pitanjima, kako na poslu tako i privatno. “Bilo mi je izuzetno drago prenijeti svoje znanje o informacijskoj sigurnosti ovolikom broju posjetitelja koji su, uz postojanje određene razine predznanja, imali priliku saznati nešto novo ali i pitati sve ono što ih zanima”, rekao je Vlatko Denisov, voditelj predavanja.