Novosti

natrag

Good Game 2024. – Sjajan uspjeh Plavog tima

Za one koji možda ne znaju, Good Game je event za firme iz tech okruženja, a čiji se zaposlenici natječu u videoigri Counter Strike 2. Naglasak ovog događaja nije toliko na igranju koliko na networkingu, druženju, svojevrsnom teambuildingu i dobroj atmosferi po kojoj je turnir i postao poznat svih ovih godina koliko se održava. No, ovaj turnir ima i jednu drugu, puno važniju notu, a to je humanitarna. Naime od kotizacija za sam događaj prikupljaju se sredstva koja su 3 prvoplasirana tima raspodijelila nekojod pet humanitarnih udruga.

Plavi tim, kojeg su predstavljali kolege Dubravka Fazlić, Karlo Jagušt, Filip Kanižaj, Hrvoje Horvat i Osaka, Renato Vinković i Toni Bilić,  sudjelovao je po 3. put na ovom turniru. Iako nam ždrijeb nije bio naklonjen ostvarili smo najbolji rezultat do sada – plasman u top 16 (13.-16.mjesto), od ukupno 32 tvrtke.

U prvom kolu završnice turnira odmjerili smo snagu s firmom Huddle Tech. U meču koji je trajao čak 2 i pol sata, te bio prožet tehničkim problemima, čestim pauzama i prepun preokreta, uspjeli smo zadržati fokus i hladnu glavu, preokrenuti rezultat te na kraju nakon 3 uzbudljiva produžetka odnijeti pobjedu rezultatom 19-17.​

Nažalost, ždrijeb nas je u drugom kolu spojio s prošlogodišnjim pobjednicima, jakom ekipom Spana koji su svoj meč prvog kola dobili s 13-0. Mi smo dali sve od sebe, no ipak smo izgubili s 13-3, te smo tim porazom premješteni u tzv. lower bracket, donji ždrijeb. ​Drugi dan natjecanja tako smo započeli u 2. kolu donjeg dijela ždrijeba gdje smo svoj meč protiv ekipe Storm grupe igrali na main stageu, pred publikom i navijačima, u prijenosu uživo. Kolegica Dubravka „Tiny Tina“ Fazlić nas je suvereno vodila prema uvjerljivoj pobjedi od 13-3.

Odmah nakon tog meča, bez pauze, slijedio nam je meč protiv ekipe Visage Technologies. U još jednom dugačkom meču s puno preokreta, poraženi smo rezultatom 16-13 nakon produžetaka te smo time završili svoje natjecanje.