Novosti

natrag

Zaposlenici Plavog tima za Petrinju

Petrinja, 2. rujna 2021. – Danas je u  Petrinji uručen pribor za likovnu kulturu za učenike 1. i 2. razreda OŠ Petrinja, njih 74. Zaposlenici Plavog tima su se organizirali te u vrlo kratkom roku prikupili novčana sredstva za kupovinu likovnih kutija s pripadajućim priborom i likovnih mapa. Osim pribora, malim kreativcima uručene su i vrećice za opremu za tjelesni odgoj, s ciljem što bezbrižnijeg početka školske godine.  

Prošlo je nešto više od osam mjeseci kako je razorni potres pogodio područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta. Veliki broj zaposlenika Plavog tima živi na potresom pogođenom području, a ostatak kolega se neposredno nakon potresa organizirao i u najtežim trenucima pružio ruku pomoći. Svjesni kako njihova pomoć ne smije stati tu te kako je ljudima s potresom pogođenog područja pomoć bila potreba i prije, a pogotovo u mjesecima nakon potresa, zaposlenici Plavog tima su se samoinicijativno organizirali te u dogovoru sa Sisačko-moslavačko županijom dogovorili kupovinu likovnog pribora za 1. i 2. razreda OŠ Petrinja.  

Mi u školi se uvijek veselimo svakoj donaciji – ovoj donaciji se naročito veselimo, jer je namijenjena našim najmanjim i najmlađim učenicima, znači, to je za naše prve i druge razrede koji će ove godine krenuti u Područnu školu u Hrastovici, tako da će im ovo još dodatno olakšati početak nove školske godine.“, napomenuo je ravnatelj Robert Groza.  

Kristian Schuster, direktor Plavog tima izjavio je: „U timu je za vrijeme prikupljanja novčanih sredstava vladala iznimno pozitivna energija. Naši kolege iz cijele Hrvatske sudjelovali su u kupovini pribora te još jednom pokazali kako imaju veliko srce te kako su spremni pomoći kada god je to potrebno. Od srca zahvaljujem svima koji su sudjelovali i nadam se kako će ovaj naš skromni poklon olakšati početak školske godine malim Petrinjcima i njihovim roditeljima.“  

U vrlo kratkom roku prikupljena su sredstva za kupovinu likovnih kutija i likovnih mapa, za ukupno 74 učenika. Inicijalna ideja bila je kupovina pribora za 1. razred, no čuvši kako se radi o učenicima iz Petrinje, kompanije Eurokarbon d.o.o. i Eurocom d.o.o., od kojih je naručen pribor za likovnu kulturu, izašle su u susret te dale ponudu zahvaljujući kojoj su sredstva bila dostatna za kupovinu pribora za 1. i 2. razred. Ovim putem im zahvaljujemo na velikodušnoj ponudi! 

Zahvalu donatorima uputio je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport SMŽ, Darjan Vlahov, podsjetivši kako je INA svojim donacijama krenula pomagati već prvih dana nakon razornog potresa. „Dopustite da i ja na ovaj način zahvalim Ini. Ovo nije njihova prva donacija od potresa – od donacija u gorivu, donacije u informatičkoj opremi, milijun kuna za obnovu Srednje škole Viktorovac koja je obnovljena zahvaljujući sredstvima koja je donirala INA i evo danas ovdje u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića gdje smo radi donacije za Prvu osnovnu školu Petrinja koja će učenike prvog i drugog razreda sigurno razveseliti

Zaposlenici Plavog tima ovom su gestom još jednom pokazali veliko srce!   

#plavitim #oneteam #ina #inagrupa