Novosti

natrag

Esport CS GO

Esport, eSport, elektronički sport ili natjecateljsko igranje video igara u današnje je vrijeme sve više popularno i u B2B formatu, pa tako i Plavi Tim sada ima svoj esport tim. Svake godine u Zagrebu se održava Good Game festival koji je najveći regionalni B2B eSport turnir, u sklopu kojeg se 32 tvrtke natječu u igri Counter Strike: Global Offensive. Turnir je humanitarnog karaktera gdje se prikupljaju sredstva za mlade poduzetnike i startup-e, no glavna poanta je povezivanje s ljudima, dobro druženje i zabava.

Povodom samog turnira okupila se grupa zaposlenika Plavog Tima koji su istovremeno zaljubljenici u videoigre, te se tako „nalazimo online” u slobodno vrijeme gdje se družimo (najčešće igramo CS:GO).

Pozitivne strane video igara (ne samo kod CS:GO-a) su te što igrači kroz igru mogu naučiti mnogo, posebice ako se radi o esport natjecanjima gdje imaju mogućnost upoznati ljude iz cijelog svijeta, pa i naučiti jezik. Osim toga, igrači svladavaju logičke vještine, motoričke i prostorne vještine, preciznost, multitasking i osmišljanje taktika, te timski rad. Većina popularnih igara nisu ‘prazne pucnjave’ nego od igrača zahtijevaju brzo razmišljanje, logično ponašanje i donošenje odluka. Prema provedenoj studiji, osobito akcijske igre treniraju mozak za brze odluke.